Wat is hoopdance?

Hoopdance is niet alleen hoepelen om je middel, maar je gebruikt je hele lichaam. Doordat je alle spieren van je lichaam gebruikt, word je sterker en versterkt het je uithoudingsvermogen. Daarnaast is het voor jong en oud, ervaring of geen ervaring. Iedereen kan het leren.

Bij hoopdance gaat het om een mix van dans met het mooiste voorwerp, de hoepel! Je ontwikkelt en verbetert je spieren, het ontneemt de stress en geeft vooral plezier. Na een uur lang hoepelen kun je je voldaan voelen, maar ook rustiger en vooral fitter.

Naast dans worden er fitnessoefeningen toegepast met de hoepel op een speelse manier. Ook je balans zal op de proef worden gesteld. Het mooiste bij hoepelen is dat iedereen het kan, zolang discipline, motivatie en vooral gezelligheid aanwezig zijn.Juliette Hoopdance

Hoopdance, noem het een hobby of een sport, kan zowel individueel als in teamverband.

Naast dat je gevoel voor ritme en je buik-, arm-, been- en bilspieren traint, verbrand je ongeveer 110 calorieën per 10 minuten. Het is ook goed voor je oog-handcoördinatie en hoepelen vergt veel discipline en concentratie.

Juul’s Hoop Vibes geeft les voor verschillende Rotterdamse instanties en instellingen, zoals de gemeente, BSO’s, scholen en sportscholen. Ook is hoepelen een veel gekozen bredeschoolactiviteit, zowel in Rotterdam als in andere gemeentes in de rest van de Randstad. Daarnaast is Juliette in te huren voor activiteiten in heel Nederland en België.

Wilt u voor uw bedrijf of instelling ook een workshop hoopdance? Neem dan contact met mij op!