Wat is hoopdance?

Hoopdance is niet alleen hoepelen om je middel, je gebruikt je hele lichaam. Doordat je ieder rondje dat de hoepel draait je gehele core aanspant, word je sterker, verbeterd het je houding en uithoudingsvermogen. Daarnaast is het voor jong en oud, ervaring of geen ervaring. Iedereen kan het leren!

Bij hoopdance gaat het om een mix van dans met het mooiste voorwerp, de hoepel! Je ontwikkelt en verbetert je spierfuncties, het ontneemt de stress en geeft vooral plezier. Na een uur lang hoepelen kun je je voldaan voelen, maar ook rustiger en vooral fitter.

Naast dans worden ook fitnessoefeningen toegepast met de hoepel op een leuke manier. Ook je balans zal op de proef worden gesteld. Het mooiste bij hoepelen is dat iedereen het kan! Het enige dat je nodig hebt is een beetje discipline en motivatie. Voor de gezelligheid wordt gezorgd!

Hoopdance, de sport waarbij je het niet doorhebt dat je aan het sporten bent. Het leukste is dat het zowel individueel als in teamverband kan.

Naast dat je gevoel voor ritme ontwikkeld of verbeterd, je buik-, arm-, been- en bilspieren traint, verbrand je ongeveer 110 calorieën per 10 minuten. Het is ook goed voor je oog-handcoördinatie en hoepelen helpt je te concentreren. Probeer het maar eens!

Tot Hoops!