Over Juliette

Van mijn vierde tot mijn achttiende deed ik aan klassiek ballet. Mijn oma was ballerina, ze had een eigen balletschool. En was mijn grote voorbeeld. Urenlang kon ik voor de spiegel staan en nieuwe pasjes oefenen. Ook  mijn familie moest er aan geloven als ik weer eens een optreden had bedacht. Helaas ben ik door een val op mijn knie niet meer in staat langdurig klassiek ballet te dansen. Mijn eerste liefde was ik kwijt.

20b765f[1]Totdat ik in 2013 Jonina tegenkwam. Jonina is hoepeldocent en eigenaar van HoopHolland. Na mijn eerste les heb ik meteen een hoepel gekocht en sindsdien ben ik verslaafd. Ik heb weer een nieuwe liefde gevonden. 

Hoopdance bestaat o.a. uit twee belangrijke aspecten. Dansen en hoepelen. De kunst is om dit zo soepel mogelijk in elkaar over te laten lopen. Ook wel de “flow” genoemd. Oftewel, één worden met je hoepel.

In april 2014 heb ik de hoepeldocentenopleiding bij HoopHolland gevolgd, waardoor ik nu gecertificeerd ben als hoepeldocente. 

Wat betekent hoopdance voor mij?

Het is voor mij meer dan alleen dansen: het is bewegen en één worden met de hoepel. Alleen dansen kan ook mooi zijn, maar beeld je eens in dat je dit met een voorwerp doet, waardoor je nog beter je verhaal dansend kan vertellen. Hoepelen is mijn passie, motivatie en stimulans. Als ik niet aan het hoepelen ben, dan heb ik wel een notitieboekje in mijn hand waar ik verschillende choreografieën in uitwerk. 

Er is meer!

Door de jaren heen heb ik mij verder ontwikkeld en geef ik niet alleen hoepelen maar nog veel meer andere lessen. Zo is mijn aanbod uitgebreid met; kooklessen, gymlessen, danslessen en interactief voorlezen. 

Voor meer informatie bekijk het kopje aanbod kinderlessen

Naast het reguliere aanbod geef ik ook workshops op maat. Een voorbeeld daarvan is balkongym. Maar ook powerwalk, proefjes voor kinderen en choreografie voor dans/theater voorstellingen. Het mooiste voorbeeld hiervan is ‘De Oase Bar’ met onder andere Gerard Cox en Joke Bruijs.